LIVEBLOGūüü† | FEI Eventing Nations Cup (FRA)

Welkom in de EventingHQ Liveblog waarin ik je de laatste updates geven van de Nederlandse ruiters die meerijden in Le Grand Complet, Frankrijk. 

EventingHQ Blog Header Sterk bit ESVEO Fotografie

Maandag 16 augustus

15.05 uur

Bekijk hier alle resultaten.

15.00 uur

RE-LIVE Cross Country

Klik op de link om de cross country terug te kijken: 

Zondag 15 augustus

17.30 uur

CCI3*-S

Florinoor Hoogland en Hontoni (v. Quasimodo Z) klimmen uiteindelijk naar een 3e plaats in het eindklassement met 27.4 strafpunten. 

15.07 uur

LIVESTREAM CCI3*-S

15.05 uur

CCIO4*

Bondscoach Andrew Heffernan over de cross: ‚ÄúHet was een pittige cross, nogal ‘twisty and turning’. Het veroorzaakte meer problemen dan ik had verwacht. Het werd hierdoor een spannende wedstrijd. Maar onze ruiters reden heel verstandig en ze verdienden dan ook dit resultaat.‚ÄĚ

De bondscoach was tevreden: ‚ÄúIk wist niet wat ik moest verwachten. We waren met een vrij onervaren team hier. Maar ze werkten als team goed samen en ze verdienden dit resultaat. Ik wist dat we hier een competitief team hadden als de paarden zo goed zouden gaan als ze kunnen. En dat hebben ze allemaal heel goed gedaan! Ik was blij met Sanne‚Äôs rit. Ze is duidelijk gegroeid het afgelopen half jaar, het paard zag er goed uit. Maar de anderen hebben ook heel goed gereden. Ik ben heel tevreden!‚ÄĚ

‚ÄúDit is een mooie start richting het EK‚ÄĚ, vervolgt Heffernan. ‚ÄúEr is altijd veel druk door kwalificaties, we kunnen het kampioenschap gebruiken om tot een beter team te komen voor het wereldkampioenschap volgend jaar in Pratoni en de Spelen in Parijs in 2024.‚ÄĚ

Bron: KNHS

15.03 uur

CCI3*-S

De cross van de CCI3*-S is nog aan de gang. Alle Nederlandse deelnemers zijn al wel geweest. 

Florinoor Hoogland en Hontoni (v. Quasimodo Z) noteren enkel 1.6 strafpunten voor tijdsoverschrijding. Met 27.4 strafpunten staat de combinatie voorlopig op een 5e plaats. 

Sanne de Jong en Jarelly MBF (v. Wietvot) hebben het parcours vrijwillig verlaten na 2 weigeringen op hindernis 6a en 6b. 

Janneke Boonzaaijer en ACSI Campbelle WS (v. Van Gogh) zijn uit de cross na een val van Boonzaaijer bij hindernis 19c.

14.57 uur

CCI3*-L

Voor de CCI3*-L vind het afsluitende springen nu plaats. Willemina van der Goes-Petter en Ekino (v. Carthino Z) staan voorlopig op een 19e plaats in het klassement. De combinatie kreeg 4 strafpunten toegekend in het springparcours en eindigt 54.1 strafpunten. 

14.00 uur

CCI2*-L

Vandaag was voor de CCI2*-L het afsluitende springen. Voor Erik Roor en Kapirossi (v. Kasparow) werden 8 strafpunten genoteerd. De combinatie eindigt met 41.5 strafpunten op een 24e plek in het klassement. 

Voor Stephen Hazeleger en Wilson (v. Bannerfarm Jessie)  werden ook 8 strafpunten genoteerd. Zij eindigen met 41.9 strafpunten op een 29e plek in het eindklassement. 

Sanne Platte en Hopes and Fears (v. Hopalong Cassidy) noteerde de jury 4 strafpunten in het springparcours. Met 56.0 strafpunten in totaal eindig de combinatie op een 48e plek in het eindklassement. 

12.30 uur

CCIO4*

Het Nederlandse team eindigt op een 2e plaats in het landenklassement. Frankrijk gaat NL voor en pakt goud. Sweden pakt het brons. 

In het individuele klassement pakt Gwendolen Fer de winst. Gevolgd door Tim Price op plek 2 en Josephine Schnaufer-Völkel op 3. 

Laura Hoogeveen eindigt als beste Nederland op een 6e plaats. Sanne de Jong neemt een 13e plaats in en Jordy Wilken pakt een 25e plaats. Aliene Ruyter staat nog net in de top 30 op een 29e plaats. Jordy Wilken zien we nog een keer terug in het klassement met Burry Spirit op plek 40. Roxana Graman en Forever sluiten het voor de Nederlands af op plek 50 in het eindklassement. 

Bekijk hier de individuele uitslag. 
Bekijk hier de uitslag van het landenklassement. 

Zondag 15 augustus

12.00 uur

CCIO4*

Laura Hoogeveen en Wicro Wuibus rijden een foutloze cross country met enkel 2.8 strafpunten voor tijdsoverschrijding. De combinatie eindig met 33.1 strafpunten op een derde plaats in het eindklassement. 

Jordy Wilken rijdt met Curacao (v. Ramiro B) een foutloze rit maar noteerd wel 6.8 strafpunten voor tijdsoverschrijding. De combinatie eindigt met 42.5 op een 25e plek.

Sanne de Jong en Enjoy (v.Cartano ) noteren enkel 5.6 strafpunten voor tijdsoverschrijding. Met 36.0 strafpunten staat de combinatie op een 13e plaats in het eindklassement. 

Stephan Hazeleger verlaat vrijwillig het parcours met Dupon (v. Phin Phin) na 2 weigeringen op hindernis 6a.

09.45 uur

CCIO4*

Jordy Wilken en Burry Spirit (v. Casco 4) hebben een foutloze cross gereden. De combinatie noteerd 7.6 strafpunten voor tijdsoverschrijding. Met een score van 55.7 staat Wilken op een voorlopige 53e plek in het klassement. 

Roxana Graman en Forever (v. Apache) hebben de tijd genomen voor hun cross country. De combinatie is foutloos rondgekomen en noteerd 24.4 strafpunten voor tijdsoverschrijding. Met 78.1 strafpunten staat Graman op een voorlopige 63e plek in het klassement. 

Alien Ruyter en Bomba (v. Verdi TN) hebben enkele tijdfouten opgelopen. De combinatie is foutloos rondgekomen. Met 44.0 strafpunten in totaal staan ze op een voorlopige 42e plek. 

Adriaan Smeulders ging goed van start met Ekow. Voor Ekow was dit zijn eerste cross op 4* niveau. De combinatie liep een weigering op bij hindernis 14b en later in het parcours ging de hand omhoog. 

09.30 uur

LIVESTREAM

Zaterdag 14 augustus

18.20 uur

CCIO4*

Het Nederlandse team weet hun zilveren positie na de dressuur te behouden. Het team staat na het springen op een voorlopige 2e plaats in het landenklassement. De Fransen staan op de eerste plaats en Nieuw Zeeland op drie. 

In het individuele klassement blijft de top 3 ook ongewijzigd. De Duitse Josephine Schnaufer-Völkel gaat daar aan de leiding gevolgd door Tim Price en Gwendolen Fer. 

Laura Hoogeveen en Sanne de Jong staan voorlopig op plek 7 en 8. Stephan Hazeleger staat net buiten de top tien op plek 11. 

17.55 uur

CCIO4*

Laura Hoogeveen en Wicro Quibus (v. Quasimodo Z) heeft de jury een foutloze rit genoteerd met 1.6 strafpunten voor tijdsoverschrijding. De combinatie staat op een verlopige 7e plek in het klassement met 30.3 strafpunten.

17.55 uur

CCI3*-L

Willemina van der Goes-Petter rijdt met Ekino (v. Carthino Z) een foutloze rit, maar noteerd 19.6 strafpunten voor tijdsoverschrijding. De combinatie staat met 50.1 strafpunten op een voorlopige 25e plaats. 

17.40 uur

CCIO4*

Jordy Wilken rijdt met Curacao (v. Ramiro B) een springparcours met 4 strafpunten binnen de tijd. Met een score van 35.7 staat de combinatie voorlopig op plek 28 in het klassement.

17.20 uur

CCIO4*

Sanne de Jong en Enjoy (v. Cartano) rijden een foutloos parcours binnen de optimale tijd. Met 30.8 strafpunten staat de combinatie op een 10e plaats in het voorlopige klassement. 

17.02 uur

CCI3*-L

In de CCI3*-L heeft Justus Valk zich teruggetrokken voor de cross country.

16.57 uur

CCIO4*

Stephan Hazeleger en Dupon (v. Phin Phin) rijden een foutloze rit binnen de tijd. Met 31.2 strafpunten staat de combinatie op een voorlopige 17e plek. 

Voor Aliene Ruyter en Bomba (v. Verdi TN) zijn 4 strafpunten en 0.8 voor tijdsoverschrijding genoteerd. Ze staan voorlopig op een  plek 36 met 34.8 strafpunten.

16.30 uur

CCIO4*

Voor Adriaan Smeulders en Ekow (v. Esteban) zijn 16 strafpunten en 2.4 strafpunten voor tijdsoverschrijding  genoteerd. De combinatie staat op een voorlopige 64e plaats met 55.8 strafpunten. 

16.00 uur

CCIO4*

Roxana Graman en Forever (v. Apache) tellen 12 strafpunten bij hun score op.  De combinatie staat met 53.7 strafpunten voorlopig op plek 64 in het klassement. 

15.40 uur

CCIO4*

Voor Jordy Wilken en Burry Spirit (v. Casco 4) zijn 8 strafpunten en 3.2 strafpunten voor tijdsoverschrijding genoteerd.  De combinatie staat met 48.1 strafpunten voorlopig op plek 64 in het klassement. 

Vanmiddag staat het springen op het programma voor de CCIO4*. 

15.30 uur

Vanmiddag staat het springen op het programma voor de CCIO4*. 

14.50 uur

Cross Country CCI2*-L

Stephan Hazeleger rijdt met de  8-jarige vosruin Wilson (v. Bannerfarm Jessie) een foutloze cross country binnen de optimale tijd. Met 33.9 strafpunten staat de combinatie op een voorlopige 23e plaats. 

Voor Sanne Platte en Hopes and Fears (v. Hopalong Cassidy) zijn 20 hindernisfouten genoteerd. De combinatie staat met  52 strafpunten voorlopig op plek 47.

Erik Roor is gestegen naar plek 15 in het voorlopige klassement. 

13.30 uur

Cross Country CCI2*-L

Erik Roor rijdt met Kapirossi (v. Kasparow) een foutloze rit binnen de optimale tijd. Met 33.5 strafpunten staat de combinatie voorlopig op plek 20 in het klassement. 

13.30 uur

Springen CCI3*-S

Florinoor Hoogland weet met Hontoni (v. Quasimodo Z) na het springen haar 1e plek in het klassement te behouden. Voor de combinatie staat een foutloze rit binnen de tijd genoteerd. Hoogland staat nog steeds op haar dressuurscore van 25.8 strafpunten. 

Voor Janneke Boonzaaijer met ACSI Campbelle WS (v. Van Gogh) zijn 4 strafpunten genoteerd. De combinatie staat met 34.7 strafpunten op een voorlopige 43e plaats in het klassement. 

Voor Sanne de Jong en Jarelly MBF (v. Wietvot) zijn 8 strafpunten en 0.8 voor tijdsoverschrijding  genoteerd. De Jong staat met 38 strafpunten op een voorlopige 60e plaats in het klassement. 

13.00 uur

Resultaten CCI2*-S

Theo van de Vendel rijdt met zijn paard Hello (v. Numero Uno) een foutloze cross binnen de tijd. De combinatie eist met 34.6 strafpunten een 10e plaats in het eindklassement op. 

Voor Noor Kuilboer verliep de cross ook zonder problemen. Met haar paard Kadar (v. Dakar VDL) rijdt ze een foutloze cross binnen de tijd. De combinatie staat met 40.5 strafpunten op een 24e plaats in het eindklassement.

De cross country leverde geen problemen op voor Janneke Boonzaaijer met Eyecatcher (v. Everdale). Zij staan met een eindscore van 43.3. op een 28e plaats in het eindklassement. 

Voor Laura Hoogeveen en Eowyn (v. Esteban xx) zijn 20 hindernisfouten en 11.2 strafpunten voor tijdsoverschrijding genoteerd. Hindernis 11b zorgde voor problemen. Met een eindscore 64.2 staat de combinatie op een 45e plaats in het eindklassement. 

Hindernissen 11b en 12b zorgde voor de nodige uitdagingen bij Sarah van Leeuwen en haar paard It Takes Two (v. Calvados). De combinatie telt 40 hindernisfouten en 10.8 strafpunten voor tijdsoverschrijding op bij hun score. Met 92.0 strafpunten staat van Leeuwen op een 51e plaats in het eindklassement. 

08.30 uur

Om 15.30 uur zal het springen van de Nations Cup CCIO4* van start gaan. 

In the meantime….¬†

Lees een van onze interessante blogs:

Meer blogs vind je hier. 

Vrijdag 13 augustus

22.50 uur

Bekijk hieronder enkele foto’s van de cross country hindernissen in Le Pin au Haras:

22.00 uur

Morgen staat voor de CCIO4* en CCI3*-S  het springen op het programma. De CCI2*-S, CCI2*-L en  CCI3*-L gaan crossen. 

Aanvangstijden rubrieken:
CCI2*-S – 08.30 uur – XC
CCI3*-S – 09.00 uur – SJ
CCI2*-L – 12.00uur – XC
CCIO4* – 15.30.uur – SJ
CCI3*-L – 16.00uur – XC

21.30 uur

Vanavond heeft voor de CCI2*-S het springen plaatsgevonden waarin enkele Nederlanders meerijden. 

Laura Hoogeveen heeft met Eowyn (v. Esteban xx) een foutloos parcours binnen de tijd gereden. De combinatie blijft op hun dressuurscore van 33.0 strafpunten staan en hebben daarmee een voorlopige 13e plek ingenomen. 

Voor Theo van de Vendel met Hello (v. Numero Uno) is een foutloos parcours binnen de tijd genoteerd. Van de Vendel behoud zijn dressuurscore van 34.6 strafpunten en staat met de 9 jarige KWPN ruin op een voorlopige 19e plek in het klassement. 

Voor Noor Kuilboer en de 6 jarige Dakar VDL ruin Kadar zijn 8 strafpunten genoteerd in het springparcours.  De combinatie staat met 40.5 strafpunten op plaats 45. 

De jury noteerde voor Sarah van Leeuwen en It Takes Two (v. Calvados) 8 strafpunten. De combinatie staat met 41.2 strafpunten op plek 48. 

Bij Janneke Boonzaaijer vielen er ook 2 balken naar beneden. 8 strafpunten werden bij haar score opgeteld. Boonzaaijer staat nu met Eyecatcher (v. Everdale) met 43.3 strafpunten op plaats 52. 

15.55 uur

Nederland staat op een voorlopige 2e plek in het landenklassement van de Nations Cup.

Tussenstand Nations Cup Frankrijk TeamNL

De top 3 ziet er als volgt uit:
1. Frankrijk
2. Nederland
3. Nieuw Zeeland

In het individuele klassement gaat de Duitse Josephine aan kop. Gevolgd door Tim Price en Camille LeJeune. 

Tussenklassement Individueel Nations Cup Frankrijk TeamNL

Na 2 dagen dressuur zien we Laura Hoogeveen terug in de top 10 als beste Nederlander. Gevolgd door Aliene Ruyter op plaats 13. Sanne de Jong staat voorlopig op plek 16 en Stephan Hazeleger op plek 20. Op plek 22 en 53 zien we Jordy Wilken.  Ariaan Smeulders staat op plek 56. Roxana Graman sluit het af voor de Nederlandse start op plaats 61.

Morgen om 15.30uur zal het springen beginnen. Op zondag wordt de Nation Cup afgesloten met de cross country.

15.45 uur

Laura Hoogeveen staat in de CCIO4* op een voorlopige 10e plek met 28.7 strafpunten. Met de 14e jarige Quasimodo Z ruin Wicro Quibus scoort ze 71.31%.

Willemina van der Goes-Petter rijdt met haar paard Ekino (v. Carthino Z) naar 30.5 strafpunten (69.52%). Ze staan met deze score op een voorlopige 7e plek in het klassement.

14.30 uur

Janneke Boonzaaijer rijdt met ACSI Campbelle WS een CCI3*-S proef die beloond wordt met een score van 30.7 strafpunten (69.29%). Hiermee staan ze op een voorlopige 28e plaats.

In de CCIO4* staat Jordy Wilken met Curacao (v. Ramiro B) voorlopig op plek 16. De combinatie kreeg van de jury 68.34%. Omgerekend is dat 31.7 strafpunten. 

13.20 uur

Sanne de Jong staat met de KWPN schimmelmerrie Enjoy (v. Cartano) op een voorlopige 11e plaats in het klassement van de CCIO4*. De combinatie scoorde 69.17% wat omgerekend 30.8 strafpunten zijn. 

09.45 uur

Sanne Platte rijdt met haar eigen Hopes and Fears (v. Hopalong Cassidy) naar een score van 32.0 strafpunten (67.96%). Ze staan met deze score op een voorlopige 10e plek in het klassement.

Justus Valk scoort met de 9-jarige bruine ruin Fitzgerald (v. Ars Vivendi) 34.5 strafpunten (65.47%) in de CCI3*-L. De combinatie staat daarmee op een voorlopige 7e plaats in het klassement.

08.30 uur

Welkom in de Liveblog! In Frankrijk zijn ze begonnen met dag 2 van de dressuur. Stephan Hazeleger is met Wilson (v. Bannerfarm Jessie) een van de eerste starts vandaag. Samen rijden ze naar een score van 33.9 strafpunten (66.14%).

Sanne Platte start met Hopes and Fears (v. Hopalong Cassidy) om 09.34 in de CCI2*-L en om 09.27 start Justus Valk in de CCI3*-L met zijn paard Fitzgerald (Ars Vivendi). 

Vanmiddag starten de overige Nederlandse ruiters in de CCIO4*. 

Donderdag 12 augustus

18.35 uur

Top 3 in de CCIO4*
Top 3 Nations Cup Frankrijk

Op plek 7 staat voor Nederland Aliene Ruyter met Bomba. Op een voorlopige 11e plaats Stephan Hazeleger met Dupon. Jordy Wilken staat met Burry Spirit op plaats 32. Adriaan Smeulders met Ekow staat op plek 34. Roxana Graman sluit het voor de Nederlanders vandaag op plek met 38 met haar paard Forever. 

18.30 uur

Erik Roor rijdt met zijn 13e jarige ruin Kapirossi (v. Kasparow) naar een score van 33.5 strafpunten (66.48 %) in de CCI2*-L. Hiermee staat hij op een voorlopige 10e plek.

18.00 uur

In de Nations cup staat Nederland op een voorlopige 2 plek in het landenklassement. Morgen starten Sanne de Jong en Laura Hogeveen voor het team. 

Tussenstand Teams:
1. Frankrijk
2. Nederland
3. Zweden

16.00 uur

Janneke Boonzaaijer rijdt met Eyecatcher (v. Everdale) naar een score van 35.3 strafpunten (64.70%) in de CCI2*-S.

Elaine Pen heeft zich teruggetrokken (WD-DR) met haar paard It Takes Two (v. Etoulon) in de CCI3*-S.

14.50 uur

Theo van de Vendel met Hello (v. Numero Uno) rijdt naar een score van 34.6 strafpunten (65.38%) in de CCI2*-S.

In de CCIO4* rijdt Stephan Hazeleger de 13e jarig hengst Dupon (v. Phin Phin) naar een score van 31.2 strafpunten (68.81%). Daarmee staat Hazeleger op een voorlopige 8e plaats in het klassement. 

In de CCI3*-S zien we Sanne de Jong terug op een voorlopige 6e plaats. Met haar paard Jarelly MBF (v. Wietvot) noteert ze 29.2 strafpunten (70.48%).

11.30 uur

In de CCIO4* rijdt Adriaan Smeulders met zijn Holsteiner ruin Ekow (v. Esteban) naar een score van 37.4 strafpunten (62.62%). 

Laura Hoogeveen start met de 9-jarige Eowyn (v. Esteban xx)  in de CCI2*-S. Ze staan op een voorlopige 14e plaats in het klassement met een score van 33.0 strafpunten (66.97%).  Hoogeveen staat met haar score net voor Sarah van Leeuwen die met haar paard It Takes Two (v. Calvados) op een voorlopige 15e plek staat met een score van 33.2 strafpunten (66.82%) 

10.50 uur

Florinoor Hoogland rijdt met Hontoni (v. Quasimodo Z) naar een score van 25.8 strafpunten (74,14%) in de CCI3*-S. Ze staat daarmee op een voorlopig 1e plaats in het klassement van de CCI3*-S. 

Aliene Ruyter en Bomba lopen naar een score van 30.0 strafpunten (70.0%). Ze staan op een voorlopige 3e plaats in de CCIO4*. 

09.30 uur

Noor Kuilboer rijdt met Kadar, een KWPN gefokte schimmelruin van Dakar VDL, naar een score van 32.5 strafpunten (67,5%) in de CCI2*-S. 

In de Nations Cup staat Roxana Graman met Forever (v. Apache) op een voorlopige 10e plek. Zij rijdt haar schimmelruin naar een score van 58.34 %. Omgerekend 41.7 strafpunten.

08.30 uur

Jordy Wilken met zijn KWPN gefokte ruin Burry Spirit (v. Casco 4) trappen het voor Nederland af in de Nations Cup. Wilken rijdt in de dressuur naar een score van 63.10%. Omgerekend zijn dat 36.9 strafpunten. 

Woensdag 11 augustus

CCIO4*

De starttijden van de Nederlandse ruiters die meerijden in de CCIO4*-NC-S zijn gepubliceerd.

Donderdag:
08.21 uur – Jordy Wilken* met Burry Spirit (v. Casco 4)
09.20 uur – Roxana Graman met Forever (v. Apache)
10.40 uur – Aliene Ruyter* met Bomba (v. Verdi TN)
11.01 uur – Adriaan Smeulders met Ekow (v. Esteban)
14.36 uur – Stephan Hazeleger met Dupon (v. Phin Phin)

Vrijdag:
13.06 uur – Sanne de Jong* met Enjoy (v. Cartano)
14.19 uur – Jordy Wilken met Curacao (v. Ramiro B)
15.32 uur – Laura Hoogeveen* met Wicro Quibus (Quasimodo Z)

*Teamresultaat

CCI3*-S

De starttijden van de Nederlandse ruiters die meerijden in de CCI3*-S staan online

Donderdag:
09.27 uur – Janneke Boonzaaijer met ACSI Campbelle WS (v. Van Gogh)
10.40 uur – Florinoor Hoogland met Hontoni (v. Quasimodo Z)
14.26 uur – Sanne de Jong met Jarelly MBF (v. Wietvot)
15.53 uur – Elaine Pen met It Takes Two (v. Etoulon)

CCI3*-L

De starttijden van de Nederlandse ruiters die meerijden in de CCI3*-L staan online.

Vrijdag:
09.27 uur – Justus Valk met Fitgerald (v. Ars Vivendi)
15.27 uur – Willemina van der Goes-Petter met Ekino (v. Carthino Z)

CCI2*-S

De starttijden van de Nederlandse ruiters die meerijden in de CCI2*-S staan online

Donderdag:
09.15 uur – Noor Kuilboer met Kadar (v. Dakar VDL)
10.36 uur – Sarah van Leeuwen met It Takes Two (v. Calvados)
11.06 uur – Laura van Hoogeveen met Eowyn (v. Esteban xx)
14.32 uur – Theo van de Vendel met Hello (v. Numero Uno)
15.40 uur – Janneke Boonzaaijer met Eyecatcher (v. Everdale)

CCI2*-L

De starttijden van de Nederlandse ruiters die meerijden in de CCI2*-L staan online

Donderdag:
18.17 uur – Erik Roor met Kapirossi (v. Kasparow)

Vrijdag:
08.06 uur – Stephan Hazeleger met Wilson (v. Bannefarm Jessie)
09.34 uur – Sanne Platte met Hopes and Fears (v. Hopalong Cassidy)

Meer leren over de eventingsport?

Lees één van mijn andere blogs óf meld je aan voor mijn nieuwsbrief, boordevol kennis, praktische tips en trends op het gebied van eventing.