5 cooling essentials om je paard te ondersteunen na inspanning

Na een inspannende training en bij warm weer is het goed om je paard  na te verzorgen en te koelen. Paarden kunnen hun warmte namelijk minder makkelijk kwijt dan wij mensen. Onze taak dus om onze paarden daarbij te helpen. Deze 5 cooling essentials kunnen je paard ondersteunen na (zware) inspanning op een wedstrijd of na een training.

Naverzorging zware inspanning
Beeld: ESVEO Fotografie

Essential #1 NAF Cooling Wash

Was de zweet- en vuilresten van je paard met deze verkoelende wash die niet uitgespoeld hoeft te worden. Deze wash is bedoeld om vermoeide spieren te koelen, te ontspannen en te verfrissen. Je voegt simpel een paar dopjes toe aan 5 liter water bij het wassen.

Bestel dit product hier.

Essential #3 Leovet Cellsius Gel

Na het afspuiten/sponzen kan de Leovet Cellsius gel op het natte paardenbeen worden aangebracht en hecht zich dan als een verkoelende tweede huid. Hierdoor ben je verzekert van een langdurige verkoeling en bevordert de snelle regeneratie en ontlast belaste banden, pezen en spieren.

Let op! Niet toegestaan op wedstrijden (FEI). Er is een wachttijd van 48 uur, dus de gel kan tot 2 dagen voor een wedstrijd gebruikt worden. 

Bestel dit product hier

Leovet Cellcius Gel

Essential #2 Cavalor Cool Sense

Cavalor Cool Sense bevat een mengeling van essentiële oliën om het lichaam en de spieren te verfrissen en te revitaliseren na zware inspanningen. Het werkt ook als ontsmettingsmiddel voor kleine wondjes.

Bestel dit product hier.

Essential #4 NAF Ice Cool Gel

Ice Cool Gel is een goede therapie voor vermoeide benen Het behouden van koel en hard beenwerk is een voorwaarde voor elk sportpaard om te kunnen blijven presteren. Ice Cool Gel is ontwikkeld om vermoeide benen en pezen na zwaar werk op natuurlijke manier te koelen, kalmeren en verzachten.

Bestel dit product hier.

Essential #5 Sectolin Cooling Gel

Diepwerkende verkoelende gel voor spieren, pezen, banden en gewrichten van een paard na intensieve training of belasting. Ontspant, koelt, verfrist. Ook geschikt ter verkoeling bij zadeldruk. Met Arnica en Menthol.

Bestel dit product hier.

Sectolin Cooling Gel

Meer leren over de eventingsport?

Lees één van mijn andere blogs óf meld je aan voor mijn nieuwsbrief, boordevol kennis, praktische tips en trends op het gebied van eventing.

Mede mogelijk gemaakt door: