Over mij

Het begin

Ik loop al jaren mee in de eventingsport als ruiter en later heb ik van deze sport mijn werk gemaakt. Bij de KNHS en vanuit mijn eigen onderneming EventingHQ zag ik veelbelovende ruiters niet presteren, terwijl ik ze in de training echt fijn zag rondrijden. En juist bij jonge ruiters gaat me dat aan mijn hart, omdat ik weet dat als ze dat nu oplossen je een hele lange en leuke eventing carrière kan hebben. Een carrière waar je ontzettend veel plezier uit kan halen, zowel jij als je paard. En ik weet zelf dat het op te lossen is.

Als ze dit niet oplossen dan stoppen ze op een gegeven moment of gaan door met enkel frustraties wat voor ruiter en paard niet goed is. Dat is wat ze geen van beide willen. Daarom ben ik me gaan verdiepen in oplossingen én coaching. Sindsdien help ik met succes dit soort jonge en enthousiaste ruiters door dit dal heen. En ik wil nog veel meer van hen helpen zodat ze met plezier kunnen rijden en genieten. Intussen heb ik die baan bij de KNHS opgezegd, want ik heb me er helemaal op toegelegd om andere ruiters hun plezier in het rijden terug te geven.

Ik als coach

Ik ben een echte optimist. Bij mij gaat het vooral om onderzoeken en oefenen. Mijn coachees vinden mij enthousiast met die heerlijke nuchtere en no-nonsense eventers mentaliteit. Ik ben gedreven om mijn coachees goed op weg te helpen, zodat ze eigenaar worden over hun eigen prestatie.  

Mijn visie

De tofste sport op aarde niet meer leuk vinden omdat je niet presteert op de wedstrijden? Ik vind dat je om die reden vooral niet moet stoppen, omdat er iets aan te doen is. Niet door nóg harder proberen, niet door iets aan je paard te doen, maar door met een andere mindset op je paard te gaan zitten. En die mindset kun je niet zomaar omzetten, het is geen nieuwe wedstrijdkleding of zo. Er zijn wat ongebruikelijke dingen voor nodig, maar het werkt en als je het te pakken hebt, kun je nog járen genieten van eventing en het hele wereldje eromheen.

Als je mij zou kennen, zou je weten dat…

Aardbeien

Ik eigenlijk de hele dag door wel aardbeien kan eten. Op beschuit of in de yoghurt. Heerlijk!

Eventing nerd

Ik een echte nerd ben als het gaat om de eventingsport en ik van alles weet over sportbeleid en eventing door mijn werkervaring als Discipline specialist/sportontwikkelaar Eventing bij de KNHS.

Hart voor het vak

Ik altijd wel op zoek ben naar nieuwe kennis door webinars, cursussen en trainingen te volgen.

Geirriteerd

Ik heel geïrriteerd word van mensen die zeggen ‘Ik doe het al 20 jaar zo dus ik blijf het zo doen’. Dat je iets al 20 jaar zo doet betekent niet dat het nu nog goed is of dat er in de tussentijd geen verbetering heeft plaatsgevonden. Er is zo veel (wetenschappelijke) kennis in de wereld, doe er wat mee! Ah!

Praktisch ingesteld

Ik heel blij kan worden van praktisch, concreet en recht door zee. Vergaderingen die eindeloos duurde zonder duidelijke uitkomst waren voor mij echt heel frustrerend. Gelukkig horen die voor mij tot de verleden tijd.

Foodie

Ik heel erg van eten hou, ook al ben ik echt een lastige eter en niet veel lust. Hier probeer ik af en toe mijn horizon in te verbreden.

Verhalen

Ik hou van films, boeken en series met een historische verhaallijn en een ‘strong female lead’.

Plan een gratis flow-call in

Wil je echt effectief omgaan met wedstrijdstress dan is het goed om verder te kijken en ik help je daar graag bij. In een (gratis) Flow-call geef ik je minstens 2 tips geef om je te leren omgaan met stress & zenuwen zodat je naar meer flow kan toewerken.