Wat is coaching?

Mijn doel: ruiters helpen in hun sport. Ik zie vaak ruiters die om verschillende redenen de regie of hun plezier verliezen in de sport. Misschien willen ze zich persoonlijk ontwikkelen maar lopen ze vast of krijgen ze zoveel invloeden van buitenaf dat ze hun richting verliezen. Herken jij je hierin? Als coach help ik je graag door te kijken waar je potentie en kwaliteiten liggen. In deze blog geef ik je graag meer informatie over coaching en wat ik voor jou kan betekenen.

Beeld: ESVEO Fotografie

#1 Wat is coaching?

Coaching geeft je inzicht in wie je bent, wat je wil en hoe je daar komt. Het is een vorm van professionele begeleiding die kan helpen om jezelf verder te ontwikkelen, in je sport, op het werk of op persoonlijk gebied. Met coaching laat jij zien dat je bereidt bent om te investeren in jezelf en je eigen ontwikkeling. Door oefeningen en gesprekken leer je nieuw gedrag en nieuwe vaardigheden. Ik richt me met name op young professionals in de paardensport die zijn vastgelopen in hun tak van paardensport. En niet weten hoe ze verder moeten/willen en die zich persoonlijk willen ontwikkelen en zijn/haar kwalitieiten beter wil benuttten. 

#2 Wat doe je als coach precies?

Als coach ondersteun ik je in je ontwikkeling. We zoeken samen naar antwoorden op jouw coachvraag zoals ‘hoe kan ik de regie meer in eigen handen nemen’ of ‘wat zijn mijn kwaliteiten’ of ‘hoe kan ik mijn talenten optimaal inzetten’. Wat ik als coach vooral niet doe is de oplossing verzinnen of je vertellen wat je moet gaan. Ik help je om zelf tot de oplossing te komen. Ik help je om tot concrete doelen en een actieplan te komen.

#3 Wat kan coaching je bieden?

Coaching is nog een relatief jong vak en er wordt volop onderzoek gedaan naar de effecten. Zo is al wel bewezen dat gecoacht worden een positieve invloed heeft op onder meer je prestatievermogen en vaardigheden, welzijn, werkhouding en weerbaarheid. Bovendien waren coachees milder, hadden een hogere zelfwaardering en maakten ze meer toekomstplannen. 

#4 Wat is jouw werkwijze?

Voordat we een traject starten maken we eerst kennis door middel van een klikgesprek. Dit kan bij mij op locatie of online. Daarin gaan we jouw coachvraag onderzoeken. Soms is deze direct helder, soms is hier meer tijd voor nodig. Dat is allebei prima. Als we een klik hebben en jouw hulpvraag duidelijk is, starten we een coachingstraject. Jij geeft aan wanneer je voldoende handvatten hebt om zelf verder te kunnen.

#5 Wat kan ik van jou verwachten?

Coachen begint bij mij met goed luisteren en vragen te stellen. Ik heb een praktische en no-nonsense instelling en heb een oprecht interesse om jou verder te helpen. Ik richt mij op jouw proces en gestelde doelen. In de sessies combineer ik verschillende werkvormen en methodes om je persoonlijke inzichten op te laten doen. 

Zullen we kijken of het klikt?​

Ik ga graag samen met jou aan de slag om te kijken hoe je weer meer plezier haalt uit je sport, waar jouw potentie en kwaliteiten liggen of hoe je meer de regie in eigen handen kan nemen.