Ontdek de 5 leestips van EventingHQ

Op zoek naar inspiratie voor je training?  Lees een van de leestips van EventingHQ. Ik heb voor jou de leukste en interessantste boeken, eventing gerelateerd uiteraard;), uitgelicht.

1. Training the Sport Horse

Auteur: Chris Bartle en Gillian Newsum
 
Chris Bartle’s boek ‘Training the Sport Horse’ is uit 2004 en geschreven met de hulp van Gillian Newsum. Chris beschrijft in detail de training van ruiter en paard. Het boek begint bij de basis van je training en neemt je mee naar naar gevorderde oefeningen. Chris geeft aan de hand van duidelijke afbeeldingen trainingsoefeningen weer voor dressuur en springen. Ook het rijden van een cross country komt aan bod en gaat in op het rijden van verschillende hindernissen, de xc lopen en veiligheid van ruiter en paard. Bartle legt in dit boek duidelijk de basis én nadruk bij een goede dressuurtraining. Ook schenkt hij aandacht aan de verantwoordelijkheden van het paard maar ook die van de ruiter.
Training the Sport Horse

2. Training Horse the Ingrid Klimke Way

Auteur: Ingrid Klimke
 
‘A lighter read’ dan het boek van Chris Bartle maar net zo interessant! Klimke neemt je in haar boek mee in haar trainingsprincipes en het belang van diversiteit in je training. De verschillende oefeningen worden duidelijk uitgelegd en in beeld gebracht. Het boek gaat in op het ontwikkelen van een succesvolle partnerschap met je paard zonder stress. De nadruk ligt bij de basis van je training, gymnastisch te werk gaan en gevarieerd trainen.

3. The Girl on the Dancing Horse

Auteur: Charlotte Dujardin 
 
Dit boek lees je zo weg! Heerlijk vlot geschreven en neemt je mee over de bijzondere weg die Dujardin heeft afgelegd om tot het succes te komen waar ze nu is. Het is een heel open en eerlijk boek vol fascinerende weetjes over Charlotte en Valegro. Niet heel eventing gerelateerd maar het geeft je wel een kijk in het leven van een topamazone. Een persoonlijke favoriet van EventingHQ! 
The Girl on the Dancing Horse

4. Perfect Mind: Perfect Ride

Auteur: Inga Wolframm

Een informatief boek dat heerlijk weg leest. Inga neemt je mee door allerlei facetten van sportpsychologie welke je kunnen helpen op weg naar succes. Het boek is beschrijft ook de bijzondere band tussen paard en ruiter en waarom het zo belangrijk is voor ruiters om mental fit te zijn. Aan de hand van heldere voorbeelden van ruiters die allemaal wel eens ergens tegenaan zijn gelopen geeft het boek een duidelijke uitleg over de ‘problems of the mind’. Naar onze mening een must-read als je geïnteresseerd bent in sportpsychologie en mentale fitheid.
Perfect Mind: Perfect Ride

5. Two Brains, One Aim

Auteur: Eric Smiley
 
Met dit boek beschrijft Eric Smiley zijn belangrijkste principes om paard en ruiter dichter bij elkaar te brengen. Smiley gaat in op het leerproces van ruiter en paard, hoe ze elkaar leren begrijpen en doet dit op een filosofische en discussiërende wijze. Het boek gaat in op allerlei facetten van paardrijden in de disciplines dressuur, springen en eventing. Smiley gaat ook in op de zin en onzin van bepaalde trends zoals overbitten. Een leerzame leestip voor alle ruiters die hun paard en zichzelf beter willen begrijpen.
 

6. Leren van een ander...

Een goede biografie kunnen we altijd waarderen. We leren daarmee van anderen en de weg die ze hebben afgelegd om tot succes te komen. Een paar tips voor je als je meer wilt lezen over een of meerdere succesvolle eventers met een bijzonder verhaal:
  • Mary King – The Autobiograpy
  • Mark Todd – Second Chance
  • Pippa Funnell – The Autobiography
  • William Fox Pitt – What Will Be
 
Heb je een leestip voor mij? Laat het mij weten!

Meer leren over de eventingsport?

Lees één van mijn andere blogs óf meld je aan voor mijn nieuwsbrief, boordevol kennis, praktische tips en trends op het gebied van eventing.