5 eventing podcasts om nu naar te luisteren!

Podcasts zijn zeker de laatste paar jaar ontzettende gegroeid in populariteit. Er zijn naar schatting zo’n 750.000 verschillende podcasts beschikbaar, voor elk wat wils dus. EventingHQ heeft voor je de leukste en interessante eventing podcasts op een rijtje gezet. Genoeg om naar te luisteren in deze tijd waarin we weinig tot niet kunnen trainen of op wedstrijd kunnen.
Vijf podcasts om nu te luisteren

1. The Eventing Podcast

Hosts: Nicole Brown & powered by het team van EquiRatings Diarm & Sam.
Taal: Engels
 
Een wekelijkse show met verschillende gasten, previews en reviews van wereldwijde eventing wedstrijden en ondersteund door de talloze statistieken van EquiRatings. Een luchtige, meestal komische podcast (Sam & Diarm samen… Luister ‘How’s everyone doing then?’) waarin ruiters, paarden en events wereldwijd centraal staan. Er zijn verschillende specials (Hall of Fame) en series (International Women’s day Specials; Alphabetti Spaghetti) om naar te luisteren. Nieuwste toevoeging is The Hold Box waarin Spike ‘The Vet’ uitleg geeft over o.a. fitness en voeding.
 
De podcast is o.a. te vinden in de Apple Store of Spotify.

2. USEA Podcast

Hosts: Nicole Brown & Diarm Byrne
Taal: Engels
 
De officiële podcast van de U.S. Eventing Association. Gericht op actuele activiteiten van de USEA maar ook op ontwikkeling van zowel ruiter als paard (e.g. sportpsychologie, verbeteren van je dressuur.
 
De podcast is o.a te luisteren op Spotify. Meer afleveringen staan op de website van USEA

3. Julis Eventer Podcast

Host: Juliane Barth
Taal: Duits
 
Juliane gaat in gesprek met verschillende Duitse topruiters o.a. Sandra Auffarth, Andreas Dibowski en Ingrid Klimke en krijgt exclusieve weetjes over de gang van zaken op diverse stallen.
 
De podcast is te luisteren op o.a. Spotify.
 

4. Major League Eventing Podcast

Hosts: Karen & Rob Bowersox
Taal: Engels
 
De ‘Major League Eventing Podcast’ (MLE) hosts verschillende eventing professionals uit de eventingsport in Amerika. Ze laten verschillende topics aan bod komen zoals de aanschaf van een nieuw paard, sportpsychologie, crossbouw en nog veel meer. Daarnaast hebben ze de Event Rider Round table met, zoals de titel al aangeeft, eventing ruiters aan het woord.
 
MLE is te luisteren op o.a. Spotify.

5. HorseHour Podcast

Host: Amy Frost
Taal: Engels
 
Een Podcast die hele paardensport in de UK het woord geeft. Luister naar verschillende professionals en experts over allerlei onderwerpen. Ben je op zoek naar iets eventing gerelateerd dan zit je ook hier op de juiste frequentie;) Er zijn verschillende podcasts met eventing ruiters en coaches o.a. Lucinda Fredericks, Jesse Campbell, Georgie Strang & Eric Smiley.
 
Deze podcast is te luisteren op o.a. Spotify.

Meer leren over de eventingsport?

Lees één van mijn andere blogs óf meld je aan voor mijn nieuwsbrief, boordevol kennis, praktische tips en trends op het gebied van eventing.