EventingHQ Virtual Team Challenge

Omdat we samen meer kunnen bereiken

Waarom een Teamcompetitie?

In tegenstelling tot teamsporten zoals bijvoorbeeld hockey, voetbal en handbal is de paardensport over het algemeen vrij individueel. Het samen trainen en op wedstrijd gaan met mensen is niet altijd standaard in de paardensport. Daarom hebben we deze Team Challenge in het leven geroepen.

Wat EventingHQ wil stimuleren is....

Voor wie is deze Virtuele Team Challenge?

Deze Virtuele Team Challenge is voor ruiters- en amazones die deelnemen in de discipline eventing op L/ M of Z niveau. De rijstijlranking is alleen voor deelnemers in de klasse B paarden of pony’s. Met een team van 4 combinaties kan je deelnemen. Als team heb je een Team Captain. Dit kan een teamgenoot zijn, maar ook een trainer of ouder. Wat wij willen bereiken is dat iedereen rondom jullie team zich betrokken voelt en kan bijdragen aan jullie prestaties! 

Door in teamverband te trainen en wedstrijden te rijden sluit je nieuwe vriendschappen, wordt je (meer) gemotiveerd en werk je samen aan jouw vaardigheden en prestaties!

De verschillende rankings

Voor de EventingHQ Virtual Team Challenge hebben we verschillende rankings opgesteld. Elk team kan meedoen aan één ranking. We kennen de volgende rankings:

Waarom een Rijstijlranking?

In de klasse B wordt je beoordeeld op je wijze van rijden. Wij vinden het belangrijk dat je in de lagere klassen een goede basis leert. We willen dit stimuleren door een aparte rijstijlranking voor de klasse B te organiseren. Deze is alleen toegankelijk voor ruiters die in de klasse B paarden of pony’s uitkomen. De ranking wordt opgemaakt op basis van je gereden stijlpunten. Hoe hoger je stijlpunten des te beter je ranking.

"The nicest thing about teamwork is that you always have others on your side."

Wat zijn de spelregels?

De Details

De inschrijving gaat februari 2022 open. Meld je aan als team via het inschrijfformulier onderaan deze pagina. Zorg ervoor dat je gegevens goed staan. Je krijgt een bevestiging in je mailbox. Check voor de zekerheid je SPAM.

Per team vragen we een bijdrage van €80,- om de Virtual Team Challenge te kunnen realiseren. Bij genoeg deelname maken we een aparte JO19 competitie speciaal voor de jeugd onder de 19 jaar met een paard of pony. 

Het beste team van de competitie wordt uitgeroepen tot EventingHQ Team Champions 2022! Daarnaast ontvangen ze een EventingHQ Statiedeken en deelname aan een EventingHQ training t.w.v. €150,-. 

Alle spelregels staan in de competitiebepalingen. Lees deze goed door met je team voordat je je aanmeld. 

Op zoek naar teamleden?

Meld je aan voor onze speciale facebookgroep om je in contact te brengen met nieuwe teamleden. 

Downloads

Hier komen alle downloads te staan voor de EventingHQ Virtual Team Challenge.

Veel gestelde vragen

De spelregels voor de EventingHQ Virtual Team Challenge vind je onder het kopje downloads. Lees deze goed door voordat je van start gaat.

Om in contact te komen met nieuwe teamleden hebben we een speciale facebookgroep opgericht. Klik hier om naar de groep te gaan. 

Je kan je team aanmelden door het betreffende inschrijfformulier volledig in te vullen en op te sturen naar info@eventinghq.nl. Het formulier staat onder downloads.

Aan elk team vragen we een eenmalige bijdrage van €80,- om de Challenge te kunnen realiseren. 

Deze Virtuele Team Challenge is voor ruiters- en amazones die deelnemen in de discipline eventing op B/ L/ M of Z niveau. Met een team van 4 combinaties kan je deelnemen. Als team heb je een Team Captain. Dit kan een teamgenoot zijn, maar ook een trainer of ouder. 

We hebben deze Challenge bedacht omdat we stimuleren dat deelnemers samen gaan trainen en op wedstrijd gaan, want samen bereik je meer. In tegenstelling tot teamsporten zoals bijvoorbeeld hockey, voetbal en handbal is de paardensport over het algemeen vrij individueel. Het samen trainen en op wedstrijd gaan met mensen is niet altijd standaard in de paardensport. Dat is wat wij willen stimuleren. 

Door de corona-maatregelen gaat de Team Challenge is de geannuleerd. We vertrouwen erop in 2022 een volledige competitie te kunnen organiseren.